Culinair

Bij culinaire kruiden wordt overwegend gedacht aan tuinkruiden maar er is zoveel meer. Wilde planten (vaak onkruiden genoemd) die smaakvol zijn in een salade of ander gerecht. Om deze kruiden te ontdekken kun je deelnemen aan een van de wandelingen die regelmatig plaatsvinden. Ik neem je dan mee de natuur in en laat je proeven en leer je waar de kruiden goed voor zijn.

Wil je meer praktisch aan de slag, neem dan deel aan een van de vele workshops. Ook aanschuiven bij een oergroentendiner is een mogelijkheid om meer te weten te komen over de bijzondere kruiden en groenten die moeder natuur te bieden heeft.

Oergroentendiners

In elke seizoen kun je aanschuiven bij een vijfgangendiner, bereid met pure ingrediënten uit tuin en streek. Vergezeld van huisgemaakte wijn en likeur kun je je laten verwennen. boeken voor een groep kan vanaf minimaal 6 personen die een culinaire belevenis willen ervaren. € 30 per persoon

Culinaire kruidenworkshops

-eetbare bloemen

Eetbare bloemen zijn er van april tot en met de eerste vorst. Ze zijn te beleven in een eten-uit de natuur-wandeling, diner of verwerkt in een High tea… informeer gerust naar mogelijke data en prijzen

-vlierbessendag

Twee keer per jaar, in juni als de bloemschermen open zijn en begin september, als het oogstmoment van de donkerblauwe, welhaast zwarte, bessen van de "Sambucus nigra" is aangebroken, is er bij Heyokah een speciale vlierdag.
Allerlei toepassingen van en bereidingen met de vlier komen op deze aan de vlier gewijde dag aan bod. De dag is zeer praktisch ingericht, maar kent ook theorie over de vlier. Je krijgt veel recepten mee, gebundeld in een informatief boekje. Dit boekje is ook los verkrijgbaar.

Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers, € 36 euro p.p. inclusief materialen en een uitgebreide lunch.

-mosterd maken

Wil je alles te weten komen over hoe je zelf mosterd kunt maken? Wat is het geheim van mosterd? Wist je al dat mosterd heel gezond is? Boek deze workshop voor minimaal 6 personen en je zult nooit meer een potje kopen! Met mosterdzaad, vijzel en verse kruiden gaan we aan de slag. Een heerlijke culinaire uitprobeerworskhop voor €16 pp

-smulwandelingen

Ga mee met Bianca op een wandeling en leer de planten kennen die je kunt eten. Welke zijn lekker en misschien ook nog gezond? De verzamelde ingrediënten worden in de buitenruimte verwerkt tot een lunch met versgebakken brood en soep vanuit de tuin. Loopt het water je al in de mond? Boek dan snel een smulwandeling voor minimaal 6 personen.

  • week van de smaak

Bianca doet al sinds 2008 mee aan de landelijke Week van de Smaak met een aantal culinaire activiteiten. Steeds in de derde week van september zijn d e hoofdingrediënten van deze lekkerste week van het jaar: Ambachtelijk, Streek- en Seizoensgebonden, Natuurzuiver, Diervriendelijk en (aantoonbaar duurzame) Herkomst. De Week van de Smaak inspireert, draagt bij aan bewustwording en laat mensen genieten van eerlijke producten en pure smaken. Kijk op www.weekvandesmaak.nl voor meer info en specifieke activiteiten.

 

  • lezingen

U kunt Bianca ook uitnodigen voor een lezing, eventueel in combinatie met een workshop. Te denken valt aan onderwerpen als oergroenten (ook wel vergeten groenten genoemd), winterkwaaltjes, de magische vlier, geneeskrachtige kruiden of een lezing in combinatie met een proeverij…. Neem gerust contact met Bianca op om te overleggen waar de interesses van het publiek liggen. Ook lezingen op maat zijn uiteraard mogelijk

  • catering en feesten

Wilt u uw gasten verwennen met iets bijzonder natuurlijks op culinair gebied? Ook kleine en grote hapjes worden door Bianca verzorgd. Wat dacht u van kruidige pompoensoep met notenbrood, pasta met onkruidpesto of stressverlagende sleedoornbessenlikeur? In overleg is veel mogelijk, zelfs in thema-stijl. Informeer gerust, u zult er geen spijt van krijgen

 

Wist u al dat Bianca ook een geweldige feestlokatie heeft die geschikt is voor uw presentatie, feest of samenzijn? De buitenruimte of binnenruimte van de lodge is in te richten met tafels en stoelen, statafels of met matten en kussens.

Kookclub de Groene Goesting

 

info@biancakruitz.nl

 

terug naar startpagina